tisdag 25 september 2012

Energiomvandling

Äppelträdets grenar dansar i den friska höstvinden. Vinden som blåser bort kvava sommardagar och blåser in vinterns bitande kyla.
Grenarna på trädet tyngs av rödgröna, glänsande äpplen. Söta och friska i smaken. Skapade av en perfekt balans av solens varma strålar och ljuvt sommarregn.
Lite skivade äppelbitar, med den nyslungade honungen från bina som dom tålmodigt slitit hela sommaren för att samla in. Honungen som vi skattat dom på, och betalat tillbaks med socker.

Allt detta underbara är en omvandling av energi från olika former. Energilagen säger att energi aldrig kan skapas eller försvinna, bara omvandlas mellan olika former. Former som varma, ljusa sommardagar, till kalla frostlänta nätter. Dagg och dimma som lättar från myrarna då den nya dagen åter vågar sig fram. Omvandlingar som kan få solstrålar att bli till de sötaste, röda äpplen.
Som får havet att frysa och snön att börja falla.
Som får mina ben att vilja lyckligt springa över stockar och stenar genom den mörka skogen, ut över ängen med det vajande gräset. Som får positiva och lyckliga människor att sprida glädje omkring sig.


Omvandling av energi, som borde få mig att lyckas göra klart assignment 1 i tid, 
utan att lägga allt för mycket energi på andra saker just nu...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.