måndag 13 januari 2014

En läsvärd jämförelse där skrivaren ifrågasätter hur det skulle vara att behandla ett bankrån på samma sätt som våldtäkt.

http://peterxeriksson.com/2014/01/12/hur-skulle-det-lata-om-man-behandlade-bankran-pa-samma-satt-som-valdtakt/

För visso så är det lättare att bevisa att pengarna som diskuteras i frågan borde ha befunnit sig på baken, men nu faktiskt befinner sig hos någon annan (den påstådda bankrånaren). Vid en våldtäkt är det inte alltid tvärlätt att bevisa att det över huvud taget har ägt rum någon form av sexuell handling. I övrigt en bra tankeställare.

Ponera att några personer stövlar in på banken och hotar eller skrämmer personalen så pass att dom tillslut öppnar bankvalvet och ger iväg pengarna för att få iväg rånarna och därmed även får slut på den hemska och farliga scenariot så snart som möjligt. Är det fortfarande ett bankrån eller kan man tolka det så att bankpersonalen kom på att dom nog egentligen ville ge bort pengarna?

Visst är det rätt så sjukt att sannolikheten att en kvinna här i Sverige ska bli våldtagen är betydligt större än att en man som våldtagit någon anmäls, åtalas och döms.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.