söndag 30 november 2014

Väggmålning

Sommaren 2011 var för mig helt underbar. Den tillbringades på Svalbard. Där fanns det massvis med svalbardsripor. Dom vita riporna var lätt brunfärgade av smältmassorna från glaciärerna, där de ofta gick att finna. Oskygga satt dom ofta och kikade på en, framför ett magiskt vackert landskap. Tacksamma objekt att fota.

En helt underbar, vacker och solig dag tog jag fotot nedan. Förutom att jag är nöjd med bilden, så innehåller den fina minnen. Något år senare gjorde jag en svart-vit tuschskiss, där jag utgick från fotot. I veckan målade jag om väggarna i mitt kök. Tapeten var fin, men hade lite fettfläckar och en del stora skruvhål på synliga ställen. Rummet fick bli vitt då det är ganska litet. Köksluckorna har lite allmogekaraktär och har en varm och vacker beige kulör. Det ljusa lädret till kökssoffan smorde jag in med läderfett, som gjorde det lite mer varmt brunrött.

Först hade jag en tanke på att köpa någon vacker tapet och bara ha en bord någon stans i rummet, men jag visste som inte riktigt var. Jag hittade en vacker tapet, som visade sig kosta 1500 kronor/rullen. Ojoj, det blev verkligen inte av något köp av den! Så är rummet rätt så mysigt, men just ovanför soffan kändes det lite sterilt. Tuschbilden dök upp på datorn och jag fick en idé. Efter att ha funderat (och samlat mod) under ett par dagar har jag nu ägnat dagen med penseln och målat dit den.


Först lite linjer med blyerts på väggen. Oj, vad svårt det var att måla så stort! Det går som inte att se hela målningen utan att gå undan några metrar. 

Sedan börjar jag måla med svart färg.

Och såhär blev det. Dessutom skruvade jag upp ett par speciallampor bakom soffan som lyser upp väggen rätt så trevligt. Rummet är vitt, men med varm belysning och lite möblemang så känns det varmt och väldigt mysigt. Jag är nöjd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.