onsdag 17 september 2014


Idag var vi ute ett gäng och letade objekt inför en kalibreringsövning som ska hållas nästa vecka, då vi inom distriktet kommer gå igenom Skogsstyrelsens målbilder för god miljöhänsyn.

Vårat jobb från Skogsstyrelsen är att vid en inkommen avverkningsanmälan gå igenom om objektet över huvud taget får avverkas, om det finns några högre naturvärlden att ta hänsyn till, att ett bolag har samrått med rennäring, och många fler viktiga punkter... Inför själva avverkningen erbjuder vi rådgivning kring vad för specifik miljöhänsyn och åtgärder som kan vara lämpliga i just det beståndet. Framförallt arbetar vi mot privata skogsägare, och det är riktigt kul! Så många olika viljor, ideér och tankar att utgå utifrån!

Ett av ställena vi svände förbi denna dag var beläget mitt emellan Jokkmokk och Älvsbyn, och var otroligt vackert! En mager, platt tallhed med massor av kulturlämningar. Marken var täckt av lav och områdesvis fanns granskogar där grenarna var tyngda av hänglav. Marken bar på så mycket fler värden än virkesvärden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.