lördag 10 januari 2015

Borgafjäll



Jag njöt av ett långt jullov, och tog till vara på alla de röda dagarna som föll in så bra i kalendern i år. Efter julafton i Ytterboda for jag med familjen till Borgafjäll, där vi var i två veckor. De första dagarna så regnade det, grymt tråkigt! Jag tog några varv på ett blött skidspår, men i övrigt så fördrev vi dagarna med att läsa och sticka. 

En fin men blåsig dag tog vi skotern över till Saxnäs. Under en annan tur så for vi in i Daimadalen, där vi fick träna oss på att få upp en tung touringskoter med pulka ur en bäck. Några dagar pressade vi mjölksyra i slalombacken; härligt och kul! 

Under de sista dagarna kunde vi njuta av toppenväder. Lagom kallt, soligt och med massa fina färger. Fjället är så fantastiskt. Nästan brinner i färger på hösten då löven håller på att falla av. På vintern lämnas ett par vit- svarta, kala björkar mot en helt vit och bitvis svart bakgrund. Ett ganska tomt och enkelt landskap. Ett landskap som  på några sekunder kan skifta från grådystert till att stråla i ett guldfärgat ljust sken, eller lysande rött genom de mest underbara färgerna från solljuset som faller in från horisonten. Det blev ett par lugna skidturer in i den vackra Korpådalen. Det är så härligt när dalgången är helt tyst. Det enda som hörs är den knarrande snön under skidorna. Stavarna som sätts ner. Hundarna som springer framför en. Och så uppfloget från en och annan ripa. Verkligen en lugn, meditativ lycka och en närhet till naturen som jag inte tycker att man får på samma sätt då man sitter på en skoter och blickar ut över den värld som hastigt passerar.


Mamma och Elsa med alla hundar. 

Borgahällan

Utsikten från slalombacken går inte att klaga på!




Mamma på skidtur. 

Elsa och mamma står och kikar på ripor.

Jag med Loova och Milou.



Fullt ös! Skidrar upp till foten av Klöverfjället och följer trädgränsen en bit, innan vi viker av ner i dalen igen. 

Milou spanar på ripor

Mamma skidar fram till en ripkull och låter hundarna stå (kopplade). 

Snörök i solnedgången, på fjället mot saxnäs.

Mys framför brasan i stugan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.