torsdag 11 december 2014

Nu i två dagar har jag varit på planeringsmöte inför 2015 med distriktet på Skogsstyrelsen. Det har varit givande och peppande. På kvällen badade vi bastu och åt sedan god middag och drack lite öl. En trevlig tillställning, med väldigt trevliga kollegor! Jag stormtrivs!

Nå. Jag har haft supertrevliga dagar och ska egentligen inte klaga..men en sak hände som sedan har försökt dominera mina tankar. Loova var ute i bilen och eftersom det var plusgrader så tänkte jag att hon skulle få sova i buren för en gångs skull, då jag inte hade hundrum (kostar några hundralappar mer än vanligt rum). Innan jag ska lägga mig så gick vi ut ett gäng gör att rasta henne en sista gång för dagen och säga godnatt. Väl ute så ser jag att bilen, som står i stark belysning av en gatlykta, ser konstig ut. Eller snarare, jag kände inte igen den.
-Men, extraljusen är ju borta. Och registreringsplåten..och så är det trasigt! 

Är det någonting som jag av många anledningar verkligen hatar, så är det människor som stjäl av andra. Som kanske är så förbannat lata och bekväma att dom inte klarar ett vanligt liv, som saknar empati och är egoistiska. Folk som förstör för andra för att känna sig lite bättre själva.

Det var alltså min tur att bli av med extraljusen, svindyra xenonlampor. Från början sjukt korkat att ha lampor som är dyra att köpa och stöldbegärliga, då man in princip vet att dom kommer bli stulna förr eller senare. Dessutom hade dom inte skruvat av dom, utan verkligen slitit av dom. Kofångaren var trasig, hela registreringsskylten var borta och såklart även lamporna. Verkligen surt såhär i slutet på december, då jag nyköpt hus, mitt i julklappsköp och ser fram emot ett par lugna veckor då man kan vila upp sig.

Jag ringer polisen för att göra en anmälan. Sitter i kö en halvtimma och får sedan en handläggare att prata med, så bryts samtalet. Jag väntar fem minuter och ringer sedan igen. En halvtimmas kö och sedan en ny handläggare, som blir irriterad på mig för att jag påbörjat en anmälan och ringer upp igen. Det förstår jag väl, att ingen kan ringa upp mig om jag redan sitter i telefon. Hon snäser åt mig att vänta på att den första handläggaren ska ringa upp. Jag är vaken någon timma till, men ingen ringer. På morgonen får jag tag på en sjysst polis som hjälper mig. Däremot fick jag körförbud på bilen eftersom nummerplåten var borta. Jag tog mig friheten att köra till polisstationen. Där fick tag på en tillfällig registreringsskylt, och den vänliga mannen hjälper mig att beställa en ny permanent.

Efter besöket hos polisen for jag på ICA. När jag lastar ner varorna i påsen så ligger en del långt så upp på bandet att jag inte når. Det är ju för mig en lätt sak att gå runt och styra ner dom som man brukar göra. En kille som bara handlat någon vara och tagit den i handen styr ner allt åt mig, ler snällt och försvinner. En sådan liten, men väldigt omtänksam och vänlig gest..som nästan gjorde min dag!

Och gällande Loova, så fick jag byta till ett mysigt hundrum där mitt i natten. Det kändes inte alls bra att ha henne ute på en parkering där det sker återkommande inbrott i bilarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.