torsdag 30 oktober 2014


Nu märks det så tydligt, dag för dag, att vi närmar oss vintern och dess mörker. Redan innan tre så skymmer det och klockan fyra är det nästan helt mörkt. Idag stannade jag till på väg hem från skogen och såg på solens sista stålar som letade sig över älven. Vackert!

Idag stämde jag upp med en kollega från ett annat kontor och lunchade. Vi sprang runt på nästan samma området, så det passade perfekt. Trevligt!En kursare till mig blev under hösten brutalt attackerad och biten av björn. Detta var medan hon jobbade själv långt bort från väg, i oländig terräng. Huva, så hemskt! En intervju med henne går att se på svt, där hon själv berättar om attacken. Så skönt att Malin hade mobiltäckning och lyckades larma, och framförallt att hon faktiskt klarade sig. Hoppas så att hon en dag kan gå ut i skogen själv och känna tryggheten igen. http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/bjornen-bet-henne-i-huvudet

Händelsen påminner om hur viktigt det är att komma ihåg säkerhetstänktet, fastän dagarna blir till lugn vardag då det sällan händer något. Färdmeddelande, hemkomstkontroll och FastFinder (eller liknande) och att ha med sig de mest nödvändiga sakerna ut i skogen (tändstickor, första förband och lite extra energi) är så värt att tänka på, varje dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.