måndag 14 juli 2014

Västkusten


Första semesterveckan har sprungit förbi; solig och helt underbar! Mamma, Roger, jag, Elsa och hennes kille Jonathan for först till Göteborg och hälsade på hos min morbror Gunnar och Ingegerd. På mornarna innan frukost for jag och mamma ut på en liten men svettig jogg som avslutades med ett dopp i havet. Underbart! 
På dagarna sprang vi lite i affärer, men njöt mest av hettan på klipporna nedanför huset. En affär i centrum som jag jublade av glädje då jag klev in genom dörren är "sportstyle, women only". Massvis med riktigt snygga funktionsträningsklädet för kvinnor. Rekommenderas verkligen! 


Mums, dagsfärska räkor, krabbor och kräftor.

 Hemma hos Gunnar och Ingegerd, underbart vackert!

Så blev vi bjudna på en riktigt finkrog med fantastisk italiensk mat. Där åt vi fyra magiskt goda rätter och drack lika gott vin till och skålade för min examen. Kyparen, en italienare såklart, var riktigt kunnig och förklarade och guidade oss igenom denna gastronomiska upplevelse. 
Jag brukar ha lite svårt för dessärvin, men denna gång fick vi ett vin som hade mycket fläderkaraktär och var lagom sött. Moscato dalba hette det och rekommenderas!  


  Så åkte vi vidare till Bohuslän och besökte Örn. Här hade mormor och morfar ett hus som de bodde i på somrarna, och som jag tillbringat många soliga sommarveckor i fram till att jag var ungefär 12 år. Åkt ut med morfar och fiskat makrill, fiskat krabbor från bryggan, klättrat upp på berget (vilket var ett stort äventyr som liten!), skådat åskans skådespel över havet, ätit mormors nygräddade ostfrallor... Så många minnen! Det var underbart att gå igenom den lilla byn, se att de nya ägarna till huset vårdar det fint och så bara minnas tillbaks. 

 Smögenbryggan

 Finkväll utanför Grebbestad med typiskt och vackert Bohusänslandskap. Kala, väderpinade klippor
 Läsning i månsken..

..och läsning i solsken!

 Grillmiddag vid havskanten

På hemvägen stannade vi till vid en vacker sjö i Värmland och tältade en natt. Lagom tills att kåtan var uppslagen höll solen på att gå ner och vi tog ett kvällsdopp i det varma vattnet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.