måndag 18 januari 2016

Dirijärvi


I helgen var jag ut en härlig runda med släden. Hundarna börjar lära sig höger och vänster rätt så bra nu, och vi kan dessutom ägna oss mer åt fart än att trassla ut lina. Kul, och superbra träning för hundarna! På söndagen följer vi med på renräkning i Dirijärvi. Dagen var kall, solig och väldigt vacker och det ångade om renhopen. Underbart!
 
På väg hem åker vi i en transporter och plötsligt kommer en hop renar ut på vägen som vi bromsar för. Vi har nästan fått stopp på bilen. Jag sitter i baksätet och hinner se att renarna framför bilen kan klara sig, så smäller det och transporten skjuts fram en bra bit på tvären innan det åter stannade. Jag hann inte förstå vad som hände, men i framsätet hann dom säga att "dom hinner inte stanna!" innan det small. Bilen bakom höll på tok för kort avstånd till oss, speciellt som det var halt väglag, och han inte stanna. Det gick i varje fall förhållandevis bra för oss alla, kanske tack vare att det just var så halt att vi skjutsades fram lätt istället för en tvär smäll.
 
Tänk om alla kunde börja tänka på avståndet, speciellt på vintern då det är halt och mörkt. Försöka hålla 3 sekunders mellanrum till framförvarande bil, istället för några metrar. Är det halt kan man ju till och med försöka hålla sig 4 eller 5 sekunder bakom, så kanske man har större chans att stanna. 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.