onsdag 17 juni 2015

Dagar i skogen och smålandsresaUnder några veckor så har jag hjälpt norra Norrbottens distrikt med älgbetesinventering i Råneå älvdal med omnejd. En trevlig syssla! På bilden högst har jag klättrat upp på en stor sten, och njöt av den milslånga utsikten över ett böljande landskap. 

På bilen här nedanför har vi en fin liten fjäril som satt och kikade på mig medan jag gjorde en provyta.  


Hjortronmyrarna har börjat blomma.

Under helgen klämde vi in en liten minisemester, packade bilen och rullade ner till Ekna utanför Växjö i Småland. Där var det väldigt vackert, och det blommade dessutom för fullt. 

Det vankades 30-årshemmafest för en Skogsmästare, och smidigt nog så råkade födelsedagsfiraren ha en "borg" belägen på gården, alldeles intill en stor sjö. För en massa år sedan så användes borgen för att bränna tegel, men idag står den som ett ståtligt fornminne omgiven av ängar och bokskogar. Det bjöds på god middag och dricka därtill. Efter middagen gick vi till båthuset som inför kvällen hade blivit ombyggt till ett dansgolv med tillhörande bar. Där dansade vi in på småtimmarna. 

Det var väldigt varmt, speciellt för oss Norrbottningar som är van med 13 grader mitt på dagen. Som mest stod termometern på 29 grader. Huff, snacka om ordentlig försommarhetta! På lördagen avklarade vi årets första dopp (och det var skönt!) och passade även på att göra ett trevligt besök till Älmhult för att hälsa på Greger och se hans nya lägenhet. 

På väg hem mot nordliga Sverige igen så stannade vi en kväll i Stockholm och hälsade på hos min farmor och farfar, innan vi rullade de sista milen hem med lite lätt träsmak i baken. En fullspäckad och väldigt trevlig helg! 
  Då mörkret trädde in så tändes det marschaller i hålen i borgen, som blev upplysta på ett effektfullt sätt. 

 Vi sov med lilla Pikku (valpen, som gillar att vakna tidigt och helst flera gånger per natt) ute i deras lusthus som låg precis vid sjökanten. Vackert!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.