fredag 6 september 2013

Våldtäktskultur och porrimpotens


Det är en sorglig värld vi lever i. Det samhälle som många tror bara blir mer och mer jämställt. På sätt och vis ja, men i och med internet, mobiler och den nya virtuella värden som skapats så ökar bara förtrycket mot kvinnor. Den lättåtkomliga porrfilmsvärden gör att många tillslut normaliserar det i sina tankar. Då duger knappt det verkliga livet, om inte även det blir så fruktansvärt sjukt och onormalt att även det mer liknar en porrfilmsvärd där kvinnan bara är ett objekt. Dagens Nyheter hade en artikelserie om porrimpotens (länk) som är läsvärd. Jusst att den normala verkligheten bleknar bort i jämförelse med porrfilmerna. Vad hände med att vackert kunna älska med varandra? Även unga tjejer lär sig ju av det förändrade idealet. Man lär sig att efterstäva att bli ett objekt för att duga och vara bra (länk). Och bekräftelse på att vi duger vill vi ju ha, speciellt i de känsliga tonåren då vi håller på att utvecklas som mest som person.


Många klara ändå av att hantera dagens samhälle på ett ok sätt, men så finns det ändå allt för många män där ute i världen som är vidrigare än allt annat. Två bra och läsvärda inlägg från Genusfolket som jag länkar till nedan, rekomenderar att ta en titt.

Våldtäktskulturens senaste offer

En pedagogisk förklaring av skillnaden mellan din laptop och en kvinnas kropp – om synen på våldtäktsoffer


Straffen har börjat bli bättre mot män som beter sig som idoter och svin, men fortfarande så går allt för många fria. För det första så är det väldigt få som vågar anmäla, eftersom en del saker är så skämmigt att prata om, och gör man väl en anmälan så blir den mest troligt nerlagd.
Här senast så kan man läsa i tidningen om en man som misshandlat sin flickvän under en "sexlek" tills hon dör, enbart fick fjuttiga 4 månader i fängelse. En annan man som förgriper sig på mindreåriga barn går helt fri i brist på mer bevisning, två killar som med hjälp av en flaska våldtar en ung kvinna och filmar allt går fria, flickan ville egenligen men var nog bara blyg, det var därför hon försökte hålla ihop benen och säga att hon inte ville...


Ibland känns det som ett förbannat straff att man föddes till kvinna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.